RAUF DENKTAŞ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ TEKNİK GÖZLEM GEZİSİ DÜZENLEDİ

Rauf Denktaş Üniversitesi öğrencilerine uluslararası düzeyde kaliteli eğitim sağlamayı tahaaüt eder. Öğrenci-odaklı eğitim sistemini benimseyen RDÜ öğrencilerinin akademik ve sosyal ihtiyaçlarına odaklanarak sınıftaki öğretimin ötesinde öğrencilerin genel refahını ve bireysel gelişimlerini destekleyen eğitim anlayışını ilke edinmiş bir kurumdur.
Rauf Denktaş Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Bölümü, öğrencilerine çağdaş ve yenilikçi eğitim sunarak, eleştirel bakış, deneyimleyerek öğrenme ve uygulama fırsatını sunmaktadır. Bu bağlamda; RDÜ Mimarlık Bölümü geçtiğimiz günlerde Mağusa-İskele Bölgesine teknik gözlem gezisi düzenledi. Yr.Doç. Dr. Gizem Güvenbaş, Yr.Doç.Dr. Doğa Üzümcüoğlu ve Öğr. Gör. Çılga Günaydın yürütücülüğünde düzenlenen teknik gezide mimarlık bölümü öğrencileri farklı dönemlere ait mimari ve tarihi değerlerin yer aldığı yapıları yerinde gözlemleme fırsatı buldu.
Teknik gezi, modern ve sürdürülebilir mimarinin özelliklerini yansıtan Metgin Endüstriyel Binası ziyaretiyle başladı. RDÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri Metgin kurucularından Engin Yeşilada tarafından misafir edilerek, endüstriyel binanın tasarım ve yapım aşaması ile ilgili olarak bilgilendirildi. Öğrenciler; özellikle; binanın giriş holü, ofisleri, açık ve kapalı ortak kullanım alanlarını yerinde inceleyerek endüstriyel alanda islevselliği artıran sürdürülebilir tasarım çözümleri ve malzeme kullanımı ile ilgili detaylı bilgi edinme fırsatını yakaladılar. Gezinin ikinci aşamasında, öğrenciler geleneksel Kıbrıs mimarisi ve kültürel mirasının bozulmadan korunduğu Kalavaç Köyü’nde restore edilmiş konutları gözlemleyerek tecrübe ettiler.
Teknik gezinin üçüncü aşamasında, Antik Kıbrıs’ın en çarpıcı örneklerinden olan ve Antik Roma ve Yunan Mimarisinin izlerini taşıyan Salamis Harabeleri ziyareti yer aldı. Gymnasium, Roma Villasının kalıntıları, Roma Tiyatrosu, Agora, Bizans Su Sarnıcı gezi sırasında öğrencileri en çok etkileyen yapılar olmuştur. Dördüncü aşamada ise öğrenciler, çağdaş yüksek yapı mimarisini ve karma kullanım fonksiyonlarını temsil eden Grand Sapphire Resort ve Residence’te incelemelerde bulundu.